POWIAT ZIELONOGÓRSKI

Fundacja Inter Vivos z siedzibą w Warszawie informuje, iż w ramach zawartej umowy z Powiatem Zielonogórskim realizuje zadanie publiczne  polegające na prowadzeniu, w 2023 r., punktu nieodpłatnej pomocy prawnej. Przedmiotowe zadanie jest realizowane w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 945.) i jest finansowane ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości  przekazanych Fundacji przez Powiat Zielonogórski.

Rejestracja wizyt: rejestrację zapisów na wizyty w punktach prowadzi Starostwo Powiatowe w Zielonej Górze (telefonicznie pod nr telefonu: 68 45 35 201 lub drogą elektroniczną na adres e-mail: pomocprawna@powiat-zielonogorski.pl).

Lokalizacja i godziny pracy punktu w 2023 r.: prawnicy  Fundacji udzielają nieodpłatnych porad prawnych w następujących lokalizacjach, terminach i godzinach:

• ul. Jana Pawła II 52, 66-100 Sulechów (Ośrodek Pomocy Społecznej), od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, w godz. 8:00 - 12:00.

Informacja o dostępności punktów dla osób o szczególnych potrzebach:

Sulechów - punkt nieodpłatnej pomocy prawnej zlokalizowany w budynku położonym  przy ul. Jana Pawła II 52. Siedziba punktu znajduje się w budynku miejscowego Ośrodka Pomocy Społecznej. W sąsiedztwie punktu znajdują się liczne i ogólnodostępne miejsca parkingowe. Punkt jest zlokalizowany na pierwszym piętrze. Budynek jest wyposażony w windę.