POWIAT ZGORZELECKI

Fundacja Inter Vivos z siedzibą w Warszawie informuje, iż w ramach zawartej umowy z Powiatem Zgorzeleckim realizuje zadanie publiczne  polegające na prowadzeniu, w 2023 r., punktu nieodpłatnej pomocy prawnej oraz punktu nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego. Przedmiotowe zadanie jest realizowane w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 945.) i jest finansowane ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości  przekazanych Fundacji przez Powiat Zgorzelecki.

Rejestracja wizyt: rejestrację zapisów na wizyty w punktach prowadzi Starostwo Powiatowe w Zgorzelcu (telefonicznie pod nr tel. 75 77 50 186).

Lokalizacja i godziny pracy punktów w 2023 r.: prawnicy  Fundacji udzielają nieodpłatnych porad prawnych oraz świadczą nieodpłatne poradnictwo obywatelskie w następujących lokalizacjach, terminach i godzinach:

A) Bogatynia – ul. Żołnierzy II AWP 14, 59-900 Bogatynia (obecny MOPS):

• Poniedziałek godz. 7:30 – 11:30

• Wtorek godz. 7:30 – 11:30

• Środa godz. 12:00 – 16:00

• Czwartek godz. 7:30 – 11:30

• Piątek godz. 7:30 – 11:30

B) Węgliniec (ul. Sikorskiego 40, 59-940 Węgliniec) oraz Pieńsk (ul. Bolesławiecka 29, 59-930 Pieńsk)

• Poniedziałek godz. 12:00 – 16:00 (Węgliniec)

• Wtorek godz. 8:00 – 12:00 (Pieńsk)

• Środa godz. 11:00 – 15:00 (Węgliniec)

• Czwartek godz. 11:00 – 15:00 (Pieńsk)