POWIAT MRĄGOWSKI

Fundacja Inter Vivos z siedzibą w Warszawie informuje, iż w ramach zawartej umowy z Powiatem Mrągowskim realizuje zadanie publiczne  polegające na prowadzeniu, w 2023 r., punktu nieodpłatnej pomocy prawnej. Przedmiotowe zadanie jest realizowane w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 945.) i jest finansowane ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości  przekazanych Fundacji przez Powiat Mrągowski.

Rejestracja wizyt: rejestrację zapisów na wizyty w punktach prowadzi Starostwo Powiatowe w Mrągowie (telefonicznie pod nr tel. 89 741-01-50 lub mailem na adres: sekretariat@powiat.mragowo.pl).

Lokalizacja i godziny pracy punktu w 2023 r.: prawnicy  Fundacji udzielają nieodpłatnych porad prawnych oraz świadczą nieodpłatne poradnictwo obywatelskie przy ul. Kolejowej 6 w Mikołajkach (budynek Centrum Kultury "Kłobuk") w następujących terminach i godzinach:

• w poniedziałki - z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy - w godz. 10:00 - 14:00 (nieodpłatne poradnictwo obywatelskie);

• we wtorki - z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy - w godz. 10:00 - 14:00 (nieodpłatne porady prawne);

• we środy- z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy - w godz. 10:00 - 14:00 (nieodpłatne porady prawne);

• we czwartki - z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy - w godz. 10:00 - 14:00 (nieodpłatne porady prawne);

• w piątki- z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy - w godz. 10:00 - 14:00 (nieodpłatne poradnictwo obywatelskie).