POWIAT CHOSZCZEŃSKI

Fundacja Inter Vivos z siedzibą w Warszawie informuje, iż w ramach zawartej umowy z Powiatem Choszczeńskim realizuje zadanie publiczne  polegające na prowadzeniu, w 2023 r., punktu nieodpłatnej pomocy prawnej. Przedmiotowe zadanie jest realizowane w oparciu o ustawę o nieodpłatnej pomocy prawnej, nieodpłatnym poradnictwie obywatelskim oraz edukacji prawnej (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 945.) i jest finansowane ze środków Ministerstwa Sprawiedliwości  przekazanych Fundacji przez Powiat Choszczeński.

Rejestracja wizyt: rejestrację zapisów na wizyty w punktach prowadzi Starostwo Powiatowe w Choszcznie (telefonicznie: 95 748 89 53 od poniedziałku do piątku w godz. 7:30 – 15:30, lub mailowo na adres: npp@powiatchoszczno.pl).

Lokalizacja i godziny pracy punku w 2023 r.: prawnicy Fundacji udzielają nieodpłatnych porad prawnych oraz świadczą nieodpłatne poradnictwo obywatelskie w następujących lokalizacjach, terminach i godzinach:

1) poniedziałek – w siedzibie Miejsko – Gminnego Ośrodka Kultury, ul. Starogrodzka 12, 73-260 Pełczyce, w godz. 12:00 – 16:00;

2) wtorek – w siedzibie Gminnego Ośrodka Kultury, ul. Dworcowa 11, 73-240 Bierzwnik, w godz. 8:00 – 12:00;

3) środa – w siedzibie Centrum Informacji Turystycznej, ul. Jeziorna 2, 73-220 Drawno, w godz. 8:00 – 12:00;

4) czwartek – w siedzibie Urzędu Gminy Krzęcin, ul. Tylna 7, 73-231 Krzęcin, w godz. 8:00 – 12:00;

5) piątek – w siedzibie Urzędu Miejskiego w Reczu, ul. Ratuszowa 17, 73-210 Recz w godz. 8:00 – 12:00;